Librije’s Zusje** Amsterdam gaat verder onder de naam Spectrum

Sterrenkoppel Jonnie en Thérèse Boer stoppen als adviseur van Librije’s Zusje.

Einde samenwerking
Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van Librije’s Zusje**, en de naamgevers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** zijn overeengekomen dat na een prettige samenwerking van ruim 5 jaar de samenwerking stopt. De adviserende rol in Librije’s Zusje van Jonnie & Thérèse Boer in Librije’s Zusje stopt per 1 januari a.s.

Librije’s Zusje
Vijf jaar geleden opende het chique Waldorf Astoria een nieuwe vestiging van Librije’s Zusje in Amsterdam. Het koppel Boer werd daar culinair adviseur en stelde oud-werknemer Sydney Schutte aan als executive chef. Al na zeven maanden haalde het restaurant zijn huidige twee Michelinsterren binnen. Met het veranderen van de naam is het voor Schutte tijd om nóg meer zijn eigen stempel te drukken op het restaurant.

Nieuw naam Spectrum|
Na een restyling gaat het restaurant volgend jaar verder onder de naam  Spectrum. Veel verandert er verder overigens niet; het voltallige team van Librije’s Zusje blijft hetzelfde hoge niveau wordt nastreven.

Veel waardering
“Wij hebben ongelofelijk veel waardering voor de rol die Jonnie en Thérèse in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld”, zegt Roberto Payer, general manager Waldorf Astoria Amsterdam, “op de achtergrond, maar altijd enorm betrokken en geïnteresseerd in de ontwikkelingen voor en achter de schermen van Librije’s Zusje. Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam.” Executive chef Sidney Schutte voegt daaraan toe: “Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team dat alleen maar voor het allerbeste gaat; op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd. Dat is nu zo en dat blijft zo.”

Alle sterrenrestaurants Nederland