Topchefs koken recordbedrag bijeen

Kookmarathon 24H Chefs levert 55.600 euro op voor het Rode Kruis.

Afgelopen zondag vond de derde editie plaats van 24H Chefs. In combinatie met een online veiling heeft dit culinaire evenement een  totaalbedrag van 55.600 euro opgeleverd. Deze opbrengst gaat naar het Rode Kruis en zal worden gebruikt voor het verstrekken van voedselpakketten aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn.

Negen gangen menu
Tijdens deze 24-uur durende kookmarathon, onderverdeeld in 8 dagdelen van drie uur, hebben zo’n vierhonderd mensen kunnen genieten van een exclusief 9-gangen menu. Ieder uur nam er een andere sterrenchef – geheel vrijwillig – plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor dit 9-negen gangen menu door 3 verschillende chefs werd bereid.

De presentatie was in handen van de bekende Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree. Verschillende artiesten traden op, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf. Het evenement werd voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events en vond plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van QO Amsterdam.

Veiling
Bekijk hier de opbrengst van de verschillende unieke veilingitems.

Gerelateerd nieuws:
Line-up 24H Chefs

Overzicht:
Sterrenrestaurants Nederland

18 februari 2019