Sergio Herman gaat weer zelf koken

Topkok Sergio Herman wil twee nieuwe restaurants openen.  

De Zeeuwse sterrenchef Sergio Herman wil dit jaar een tweede locatie van Air Republic in Antwerpen openen. Eind volgend jaar wil hij een nieuwe restaurant openen in de buurt van Cadzand, waar hij zelf weer gaat koken. Dat zei hij tegen het Belgische persbureau Belga, bij de opening van een nieuw Frites Atelier in Brussel.

De luxe frietzaak zit op de Sint-Katelijnestraat, in hartje Brussel. Het is de zevende vestiging van zijn frituurketen – en met 55 plaatsen ook de grootste – na Gent, Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Den Haag. “Ik wil het concept Frites Atelier verder uitbouwen”, zegt Herman tegen Belga. “Over zes maanden openen we in terminal A van de luchthaven van Zaventem ons vierde Belgische frietrestaurant.”

Nieuwe restaurants
En de topkok blijft maar nieuwe restaurants openen. “Eind 2019 opent Air Republic in Antwerpen”, zo legt Sergio Herman zijn toekomstplannen uit. Er is al een Air Republic in Cadzand. “Ik ben een ondernemer geworden en ik zit heel vaak in vervelende, on-interessante management meetings, maar eind 2020/begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, in de buurt van Cadzand, waar ik zelf kan koken.”

“Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select. Uiteindelijk ben ik het gelukkigste als ik kook. Gisteren maakte ik een langoustine gerecht voor Pure C** en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker, dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg.

“Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.”

Oud Sluis
Met zijn restaurant ‘Oud Sluis’ schopte Sergio Herman het tot de top van de gastronomie. Zijn werk werd daar bekroond met drie Michelinsterren, maar in 2013 sloot hij de zaak en in juni 2016 opende Sergio Herman zijn eerste Frites Atelier. Daarnaast opende hij The Jane in Antwerpen en zijn drie zaken in Cadzand: Pure C, Air Republic en Blueness.

Sterrenrestaurants Nederland

4 maart 2019