Sterrenchef Bart Ausems ontvangt vandaag zijn SVH Meesterkok-diploma.

De chef-kok van sterrenrestaurant Tout à Fait* mag zich vanaf vandaag Meesterkok noemen.

In december vorig jaar slaagde De 50 jarige Ausems al voor het  examen. Hij is hiermee de 147ste SVH Meesterkok van Nederland.

Kroon op zijn werk
Ausems ziet het behalen van deze belangrijke titel als de kroon op zijn werk en lange carrière. Al 35 jaar werkt Ausems onafgebroken op topniveau. Hij wil deze titel nu inzetten om jong talent enthousiast te maken voor het vak. Zelf leerde hij het vak van de onlangs overleden Franse chef Paul Bocuse, een van de beste sterrenkoks ter wereld.

Meesterproef 
De Meesterproef van Bart Ausems werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder en Dennis Kuipers (Vinkeles*) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.

In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen.

Examen
Als onderdeel van het examen moesten er overdag negen verschillende gerechten bereid worden. S’avonds stond er een diner van zes gangen op het menu. De jury was overtuigd van de prestaties van de chef en prees hem om zijn smaken en zijn vakmanschap met een duidelijke eigen signatuur.

Persbericht 31 maart 2019
Overzicht Sterrenrestaurants Nederland